Junami start met reeks TV commercials

Naamsbekendheid enorm gestegen

Direct aan het begin van het seizoen wordt de nieuwe oogst van de Hollandse Junami ondersteund met marketing activiteiten, waaronder televisie. “Junami hoort bij het premiumsegment van het appelschap”, zegt Philip Smits van Inova Fruit bv. “En daar hoort televisie bij”.

“We willen ons premium-ras Junami duidelijk positioneren ten opzichte van de gangbare rassen Elstar en Jonagold”, vertelt Philip Smits verder. “We gaan daarom meer over Junami communiceren, zodat de consument het merk sneller gaat herkennen”. Uit consumentenonderzoek blijkt dat de jaarlijkse spotjes op televisie Junami geen windeieren heeft gelegd. De naamsbekendheid is onder de doelgroep (20-49 jaar) gegroeid van 5% in 2009 naar 57% nu.

Via de commerciële zender SBS6 zullen vanaf deze week tot en met week 50 korte reclamespots van 5 seconden worden uitgezonden. Met de keuze voor deze zender hoopt Junami een breder consumentenbereik te krijgen, na 6 opeenvolgende jaren het RTL publiek te hebben benaderd. De doelstelling van deze consumentenbenadering is om de naamsbekendheid nog verder te laten groeien, aldus Inova Fruit bv.