Junami® appel sneller geleverd dan andere jaren

Eerdere start commercieel seizoen

3 november 2015 – Vanaf deze eerste week in november is Junami al weer volop verkrijgbaar bij diverse supermarkten en AGF-speciaalzaken. De Junami appels zijn nagenoeg jaarrond leverbaar, door de goede kwaliteit en de goede houdbaarheid.

De oogst van dit jaar is binnen en ziet er uitstekend uit, volgens de kwaliteitscontroleurs van de diverse aandeelhouders van Inova Fruit bv. Exacte tellingen vinden momenteel plaats. De kwaliteit, de eigenschap goed te kunnen worden bewaard en de hoeveelheid Junami appels zien er erg goed uit, zodat Junami nagenoeg jaarrond geleverd kan worden. Een mooie rode kleur en strakke ronde vorm weerspiegelen de sappige, fruitige smaak, waar de Junami fruittelers hun uiterste best voor hebben gedaan in het afgelopen jaar.

De laatste levering van het afgelopen seizoen heeft plaatsgevonden in week 37 j.l. Voor het eerst wordt het commerciële seizoen gestart in november, 2 weken na de pluk. De hoeveelheid nieuwe oogst is groot, waardoor de appel vroeger in het schap kan liggen en het seizoen daarmee wordt verlengd. “We hebben gezien dat hoe langer de Junami in het schap ligt, hoe groter de zichtbaarheid is. Uit consumentenonderzoek blijkt dat de Junami appel bij 84% van de consumenten opvalt in de supermarkt door schap positie of bijvoorbeeld winkelacties. En dat is hoog te noemen”, zegt Philip Smits, directeur Inova Fruit bv.